Vásárhelyi Vidék Jövőjéért

ÚMVP által támogatott projektek helyszíni meglátogatása

2014-03-28 11:28:37

Benkő Zsolt munkaszervezet-vezető, meglátogatta, a Martin-Globe Kft. által üzemeltetett, Székkutasi Pálinka Főzdét. A fejlesztés, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv keretében, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

            A kedvezményezett, 2012 júliusában pályázott, a mikro vállalkozás fejlesztés kiírás keretében, a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület akcióterületéről. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, 65%-os intenzitással, 19.805.660 Ft-ot támogatást kapott.

            A kivitelezés 2013 márciusa és októbere között zajlott. Az első pálinkafőzés, 2013. október 5.-én történt. A fejlesztés eredményeképpen, az építési beruházáson felül, beüzemelésre került egy kombinált pálinkafőző berendezés, mely biztosítja mind az erősítő tornyos, mind a kisüsti technológia alkalmazását. További fontos eredmény, hogy a beruházás eredményeképpen, 2 fő állandó, és 3 fő szezonális munkavállaló került alkalmazásra. A megnyitás óta, több mint 20.000 liter pálinka főzése történt meg. Számos településről érkezett alapanyag a pálinkafőzéshez, többek között Csongrád, Kiskőrös, Szeged, Mezőkovácsháza, Orosháza, Szentes, Mindszent, Hódmezővásárhely, és Székkutas településekről.

            A vállalkozás első fél éves tevékenysége kifejezetten sikeres volt, bíznak benne, hogy a fejlesztés biztosítja a hosszú távú sikeres működést és eredményességet.

ec.europa.eu Új Magyarország Vidékfejlesztési Program