Vásárhelyi Vidék Jövőjéért

Mindszent aranya III. Mindszenti Paprikafesztivál és Horgászverseny

9 db. kép // 2011-09-28 12:02:51

Megvalósult LEADER rendezvény:

Mindszent Aranya

III. Paprikafesztivál, Nemzetközi Horgászverseny

 

2011. szeptember 10.-én rendezték meg immár harmadik alkalommal a Mindszent aranya elnevezésű paprikafesztivált.

A híres paprika mellett a horgászat is nagy szerepet játszott a rendezvényen. A Horgászverseny szombat reggel indult, melyre igen nagy volt az érdeklődés. 14 csapat vett részt a versenyen. A versenyzők nagy része mindszenti volt, ám az ország számos területéről képviseltették magukat, jöttek Kecskemétről, Szegedről, Cserkeszőlőről, Csépáról és Paksról is, valamint két csapat Szerbiából érkezett.

A Horgászverseny ideje alatt a fiatalokat - a Budapest Tv és Zeneexpresszből ismert előadók- Zsuzsi és Orsi interaktív gyermekműsora szórakoztatta. A gyerekeket ezen kívül egész nap várta az ugrálóvár és a kalandpark, de az érdeklődők kézműveskedhettek Katter kutyával, vagy épp Nyúl úrfit kergethették ajándékokért.

A kora délutáni órákban hirdették ki a Nemzetközi Horgászverseny eredményét, ahol az első helyezést a Kunszentmártoni Horgász Egyesület érte el, második lett a Ho-Ho Tímár-Mix csapat Kecskemét képviseletében, harmadik pedig maga a szervező, a mindszenti Katech Horgászegyesület lett.

A díjkiosztó után vette kezdetét a Paprikaszelő-verseny, ahol az őstermelők kínálták paprikájukat. A verseny ideje alatt Kovács Sándor harmonikázott, ezzel buzdítva a versenyzőket, majd Hevesi Judit énekelt népdalokat. Az érdeklődők meghallgathatták Kuhár Barbara csodálatos hangját is a délután folyamán, aki méltán érdemelte ki Mindszent hangja címét.

A paprikaszelő verseny eredményhirdetése után a Feeling Amatőr Aerobic és Tánccsoport pezsdítette fel a hangulatot. Az előadások mellett a Mindszentek Egyesület elnökének, Takács Judit fotókiállítását tekinthették meg az érdeklődők, melyet a Kaláris énekegyüttes, valamint Szenti Tibor író, néprajzkutató nyitott meg. Emellett a Mecénások a Kultúráért Egyesület szervezésében Piti Katalin grafikus tárlata is látogatható volt.

Miközben a főzőcsapatok készültek a versenyhez, Márió, a harmonikás lépett a színpadra, akit nagy örömmel fogadott a közönség. Az estét tovább színesítette a csíkmindszenti pörgő-forgó néptánccsoport, akik nagy sikert arattak a tömeg körében. A vigadalom tovább folytatódott a Ludas Színtársulat előadásával, akik a Paprika család és Paprika Jancsi történetével mulattatták a nézőket.

A főzőverseny zsűrijének valószínűleg nagyon nehéz dolga lehetett, hiszen a finom ételek közül választani nem volt egyszerű. A zsűri elnöke Benke László olimpiai bajnok, mesterszakács volt. A versenyen sok fajta finomság készült, a lecsótól a töltött paprikán át, a pacalig, különféle ízletes finomságok.

Az egész napos változatos és színes mulatságot egy igazán fergeteges koncert várta. A Naked Truckers Rockability Trio igazán megmozgatta a közönséget, de ők is kitettek magukért, hiszen földön fekve, nagybőgőn gitározva is nagyszerűen zenéltek. Ezek után jobban nem is zárulhatott a fesztivál, mint a magyar rock-ikon, Nagy Feró koncertjével, ahol a gyerekektől az idősekig mindenki énekelte a dalokat, és vígan táncolt, tapsolt. A koncert után utcabál várta a még szórakozni vágyókat, ahol a Moonlight Duo együttes zenélt.

A Mindszent Aranya III. Paprikafesztiválról beszámolt több újság és internetes oldal is, a www.promenad.hu, vagy a www.delmagyar.hu-n is megtekinthetik a rendezvényen készült képeket.

ec.europa.eu Új Magyarország Vidékfejlesztési Program